Evenementen

Rood, geel en groen: carnaval 2023

Ook de carnavalsversiering heeft enkele weken onze straat opgeluisterd!

Nieuwjaarstreffen 7 januari 2023

Niet zo druk bezocht, vanwege de vele griepgevallen (zo'n 15 afmeldingen, zelfs de muzikant was geveld en werd last minute vervangen) en de vorst / gladheid op de straten. Sommige oudere inwoners besloten daarom de trip naar Hunnecum over te slaan. Met Ferneau die nog eventjes vals mee ging zingen, werd het toch heel gezellig!

Kerstavond 24 december 2022: serenade

Zo fijn dat de rondtrekkende spontane groep muzikanten (met deels nieuwe gezichten) op kerstavond / in kerstnacht ook dit jaar weer Griezegrubbe aandeed. Voor de muziek werd her en der een borrelglaasje ingeschonken en dan kon de groep eventjes opwarmen. Dat deze Nuther traditie nog maar jaren mag duren!

Kerstkienen 16 december 2022

De prijzen stonden klaar en ingepakt (op de foto zie je slechts de helft van de prijzen).

Alle kieners deden hun best en er werd gekiend in 8 ronden voor een rijtje, twee rijtjes op een kaart en de volle kaart... Sommige families hadden dit jaar wel heel veel kien-geluk. Zij vielen volop in de prijzen!

Kerstversieren 2022

 

 

Op 10 december werd alles van de zolders gehaald. Grijzegrubben zag er rond de jaarwisseling weer vrolijk verlicht en versierd uit. De kerstkabouter (op de foto hiernaast) kon zeer tevreden zijn!

 

Dank voor de vele handjes hulp bij het aanbrengen ervan en voor de warme broodjes hamburger bij Maria.

 

Ook een grote merci voor het weer opruimen van de kerstversiering op diverse plekken in onze straat!

18 december 2021

Dit jaar geen sinterklaasbezoek..., maar Grijzegrubben kreeg visite van de kerstman!

 

Voor ieder huishouden dat lid is van de buurtvereniging had de kerstman een verassing. En natuurlijk voor de allerkleinsten nog een extra kadootje. In een lange ronde werden ook de leden die niet meer in Grijzegrubben (maar in Nuth) wonen bezocht. Ho ho ho!

5 december 2020

2020 is gekenmerkt door het Coronavirus Covid19. Hierdoor zijn de meeste activiteiten van de buurtvereniging niet doorgegaan. Sinterklaas wilde daaraan iets doen en heeft op 5 december alle grote en kleine bewoners van Grijzegrubben verrast met een presentje. 

Burendag 2019

Zaterdag 28 september 2019 was het weer burendag. Maria, Lydia, Wilma en Yolanda nodigden alle bewoners van Grijzegrubben uit voor een gezellig samenzijn onder de poort op nummer 19. Toen het wat droger was konden we het nieuwe bankje onthullen, op het buurtterreintje, naast de nieuw aangelegd jeu de boules baan.

 

Processie 2019

De processie startte met een kort gebed bij de kapel en trok daarna via Grijzegrubben naar Nierhoven. Veel buurtbewoners hielpen mee de straat te versieren met gekleurd zand en lopers van bloemen. Het weer was prima en alles zag er weer prachtig uit.

Korte impressie: