Ontmoetingsplek Moele en Boele

Midden in Grijzegrubben ligt de Ontmoetingsplek Moele en Boele. Deze plek met jeu de boulesbaan is door de leden van buurtvereniging Grijzegrubben ingericht voor alle bewoners.

 

Ook wandelaars en fietsers zijn welkom, de plek is toegankelijk voor iedereen.

Gewoon om even bij te praten, van het zonnetje te genieten, om de (klein)kinderen te laten klauteren of om samen een spelletje jeu de boules te spelen.

 

Burendag 2023

Op zaterdag 23 september vierden we de 10e keer nationale burendag in de straat, dit keer weer op onze Moele en Boele plek. Het organiserende burendag-team werd in de bloemetjes gezet. De buurtvereniging kon, mede dankzij een bijdrage van het Oranjefonds, een nieuwe zwarte partytent in gebruik nemen.
Zo zijn we nog wat minder afhankelijk geworden van het weer!

Het was gezellig druk, de foto's geven een mooie impressie.

Moeleboele treffen

De vaste groep jeu de boulers van de woensdagmiddagen heeft in 2023 alle buurtgenoten uitgenodigd om eens een keer in de avond kennis te maken met het gooien van de ijzeren ballen.

 

Daar kwamen nieuwe enthousiastelingen op af en natuurlijk kijkers en commen-tatoren. Het is hier net Frankrijk!

 

Er werden heel wat potjes gespeeld en telt ontdekt op de maandelijkse Moele en Boele avond in de zomermaanden. Momenteel is het 'winterstop'.

 

Volgend jaar start het boulen weer op! Hou de wel-en-wee app van de buurt in de gaten. Het zal steeds op een andere avond (zomer-)maanden gepland worden.

 

Kom jij ook: gezellig Moeleboele?

Burendag 2022

Op zaterdag 24 september was er weer een burendag georganiseerd van 14.00-17.00 uur op onze Moele en Boele plek. De hele buurt was welkom voor een gezellige kop koffie, en uitgebreid bijpraten met elkaar. Iedereen heeft er van genoten! 

Same Moele en Boele

Terugblik: Wat was het gezellig en wat waren de weergoden ons gunstig gezind!

Met 90 deelnemende buurtgenoten werd er eindelijk weer eens bijgepraat en lief en leed gedeeld. Grijzegrubben heeft inwoners van 1-90 jaar oud... en jong & oud deed mee.

Voor koffie, thee en chocomel was gezorgd, iedereen nam lekkers mee dus de tafel was overvol. Er werd een onofficiële eiertitsch-wedstrijd gehouden en flink ge jeu-de-bouled.