Nieuwsberichten

FAMILIETREFFEN 3 september 2023

Een mooie middag in nazomerse sfeer! Ruim 60 volwassenen en nog een aantal kinderen, dus jong èn oud, kwamen naar De Haversack. Tijd om bij te praten over lief en leed, over plannen en belevenissen. En... voor een verzorgde BBQ met als verrassing een ijsje naar keuze! Het was gezellig onder de druivenranken op de binnenplaats.

GESLAAGDE SPULLEKESVERKOOP

Het was gezellig en erg warm, bij de tweede sjpullekesverkoop op 10 juni 2023 in het weitje van Griezegrubbe.

 

Maar liefst 17 huishoudens deden mee, met allerlei sjpullekes in de verkoop.
Van zelfgemaakte kaarten, tot kleren, rommeltjes uit de schuur of zolder en hele sjieke kunstboeken. De scouts verkochten waterijsjes en haalden zo een bijdrage voor hun zomerkamp op. 

 

Voor herhaling vatbaar!

NL DOET-DAG 2023

Samen met buurtgenoten werd de Moele en Boeleplek weer helemaal klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Onze ontmoetingsplek staat er weer puik bij!

Ook hebben we een oude buurttent gevonden en goed uitgetest: hij doet het.

Dank aan iedereen die mee heeft geholpen!

JUBELFEEST 28 augustus 2022

Grijzegrubben vierde een groots feest

 

Dit jaar vierden we het (uitgestelde) 75 jarig bestaan van de kapel en het 50 jarig bestaan van Buurtvereniging Grijzegrubben. Plus de inzegening van de jeu de boules baan op de Moele en Boele plek en een toost op de Koninklijke onderscheiding die onze voorzitter dit jaar ontving. Als dat geen redenen zijn om te jubelen!

 

Op zondag 28 augustus 2022 werd om 9.30 een, door een delegatie van Harmonie St.Bavo opgeluisterde, H. Mis opgedragen op de Ontmoetingplek in Grijzegrubben. De kapel en de ontmoetingsplek waren prachtig versierd. Meer dan 100 bezoekers namen deel aan deze plechtigheid. Aansluitend was er voor allen gratis koffie en vlaai op de buitenruimte bij de Familie Dewez. Vanaf 12.00 startte de gezellige middag met frühshoppen, vele verrassingen, een foodtruck en volop muziek. Zo hebben we met velen genoten van de Nuther Amusementskapel, Buttereedner Hub Stassen uit Voerendaal, de Limburgse Boereblaoskapel uit Genhout, een mini-optreden van voormalige Toneelvereniging Donatus en als uitsmijter konden aan het eind van de middag de beentjes van de vloer (polonaise!) bij een optreden van La Bamba.

 

Het was een druk bezocht, zonovergoten, geweldig en gezellig ouderwets plein-feest.

Dank aan iedereen voor de helpende handen, de tapsters uit Tervoorst, familie Dewez voor hun gastvrijheid, alle vrijwillige bijdragen en de vrolijke deelname van eenieder.

SJPULLEKES VERKOOP op 11 juni van 10-14.00 uur

Op zaterdag 11 juni 2022 werd voor de eerste keer de Sjpullekesverkoop gehouden in het weitje in de punt, naast de jeu-de-boulesbaan. Een mooi succes met een lekker zonnetje. Sjpullekes werden verkocht of geruild en het was relaxed en gezellig, voor jong en oud. De gratis koffie werd ook goed gewaardeerd. Voor en door de buurt!

Lintje uitgereikt in Griezegrubbe

Op 26 april 2022 werd John Wouters, de voorzitter van buurtvereniging Grijzegrubben, lid in de orde van Oranje Nassau, want... hij werd verrast met een Koninklijk Lintje!

 

In de Gemeente Beekdaelen werden dit jaar 10 lintjes uitgereikt, waarvan eentje in de kern Nuth (of preciezer dus: in Grijzegrubben). De Limburger vermeldde: "John Wouters was 29 jaar lid en coördinator van de drumband van fanfare St. Donatus en is 20 jaar voorzitter van buurtvereniging Griezegrubbe". Heel hartelijk gefeliciteerd John!

De 'veilig'-app en de 'wel-en-wee'-app

Als bewoners van Grijzegrubben kunt u zich aanmelden voor twee groepsapps:

- de VEILIG - app, die bedoeld is voor meldingen over de veiligheid in de buurt

- de WEL-en-WEE - app, die bedoeld is voor korte berichtjes zoals sociale nieuwtjes, berichten over gezondheid van eenieder, over activiteiten en het leven in Grijzegrubben.

 

Meer weten? Stuur een berichtje aan app-beheerder Wim Venekamp, Grijzegrubben 65.

De Ontmoetingsplek is afgerond

Zaterdag 12 september 2020 zijn de laatste werkzaamheden voor de inrichting van de Ontmoetingsplek Moelen en Boelen verricht. De plek is volledig ingericht. Het bord van de Club van Griezegrub is onthuld. In verband met coronamaatregelen zal de officiële opening in  het voorjaar van 2021 plaatsvinden. 

Jeu de Boulebaan

Op 11 januari 2019 is de ledenvergadering van de buurtvereniging akkoord gegaan met de aankoop van een stukje grond voor de aanleg van de jeu de boulebaan.

De "Club van Griezegrub" is deze zomer druk bezig geweest met de aanleg van de baan.

De definitieve omranding van de baan moet begin september gaan plaatsvinden. Daarna wordt begonnen met de inrichting van het terrein rondom de baan. Er komen een kleine speelplek voor de kleintjes, duikelstangen voor de al wat groteren, een speelveldje, stamtafel en zitbanken. Doenja Urlings, uit Grijzegrubben, tekende het ontwerp.

 

Het motto voor de inrichting is "moelen en boelen", gezellig ontmoeten voor zowel volwassenen als kinderen. Het terrein is eigendom van de buurt en wordt voor iedereen toegankelijk. In het voorjaar van 2020 wordt de ontmoetingsplek definitief ingericht en daarna officieel geopend. 

 

Moelen en boulen

Donderdag 6 december 2018 pitchte de "Club van Griezegrub" naar het winnende project, zodat de aanleg van de jeu de boulebaan in het centrum van Grijzegrubben bijna een feit is. Voor een uitgebreid verslag van de pitch avond zie: www.nuthbeweegtnuth.nl

 

Nieuwjaarsbijeenkomst 12 januari 2018

Voor het eerst in 2018 organiseert de vereniging een NIEUWJAARSBIJEENKOMST.

De avond is voor alle leden en begint op 19.00 uur. Locatie:  In den Haversack  

Tijdens de zeer gezellige bijeenkomst is getoost op het nieuwe jaar, zijn de jaarstukken van de vereniging vastgesteld en is, onder dankzegging voor haar inzet in het bestuur, afscheid genomen van ons bestuurslid Simone Knebel.